Manifestatieveld - Actueel

Verdere ontwikkelingen en foto's van het Eetbaar Park en de Taka Tuka Tuin vindt u hier

OKT 2013
De werkzaamheden van Gemeentewerken op het veld zijn klaar!
Vanaf nu kunnen wij als bewoners zelf aan de slag in de TAKA TUKA TUIN
Wij willen iedereen bedanken die zich ingezet hebben om het zover te krijgen.
Bewoners van Zevenkamp hebben bewezen dat het kan; Je eigen omgeving verbeteren en prachtig maken is mogelijk!

Wij geloven in het samen bouwen, samen werken, samen genieten van de goede dingen in de wijk. Zaterdag 9 november gaan we meer dan 100 bomen planten in de Taka Tuka Tuin. Bewoners komen samen om zelf bomen te planten, samen te werken en soep te eten. De officiële uitnodiging staat hier!

SEP 2013
Het schiet al fantastisch op met de nieuwe Taka Tuka Tuin!
De werkzaamheden mbt de paden, de steiger en de marktplaats zijn klaar!
Nu moet alleen tuin zelf nog op orde gebracht worden.
De golvende eerste twee bedden zijn klaar en de eerste Rogge is er gezaaid net voor het einde van de maand...

SEP 2013
werkzaamheden! de aanleg van de Taka Tuka tuin, de steiger, de marktplaats en de vijver zijn van start gegaan! 'Eindelijk', na jaren praten, lobbyen en onderhandelen wordt er gestart met de aanleg! BLIJ!


Het marktplaatje is klaar (in de basis dan). Mooie bomen er omheen en prachtige bankjes erop en markten maar!


Even de vlonder checken.


Hartstikke leuk dat de groengroep van Aafje even polshoogte komt nemen...


En gewerkt wordt er! Aan de bedden en aan het marktplaatsje...

Het bord staat er!
HIER WERKEN BEWONERS SAMEN AAN EEN EETBAAR PARK.
De Taka Tuka Tuin wordt aangelegd!

Zomer 2013
Wij zijn uitgenodigd voor een fotoreportage van de optimisten! Kitty de Jong heeft hiervoor een prachtige foto gemaakt. (en er staan veel meer foto's van haar op deze website!)
 

Foto's van de tuinen

JUN 2013 Het dak er op!

MEI 2013
De bijenstal in aanbouw!

MEI 2013
Ondertussen op het akkertje en in de kas

APR 2013
De stichting Giving back kwam ons met een groep mensen helpen bij het maken van de compostbak met bankje. Tevens hielpen zij met het versjouwen van de Bijenstal onderdelen.

APR 2013


De en meer foto's van de dag voor respect voor de natuur.

 MRT 2013
Vrijdag 8 maart gaat het gebeuren! Maar liefst 1.100 kinderen van de 4 basisscholen van Zevenkamp komen dan naar het Manifestatieveld om in het kader van Respect voor de Natuur (week van Respect) de eerste fruitbomen te planten. Zij gaan samen een fruitbomen doolhof maken.
Daarnaast wordt er gezongen, gedanst en gebouwd met palen en wilgentakken. We starten om 10:30 uur. Zorg dat je erbij bent want het wordt een Mega Vet gebeuren...

Wil je helpen! Dat kan op dinsdag 5  en donderdag 7 maart als we alles gaan voorbereiden. HULP IS ZEER GEWENST!
We starten vanuit de speeltuin Taka Tukaland op beide dagen vanaf 9:45 uur met een bakkie en wat lekkers.
Meer info? bel Frenk op 06 - 3943 6150

 JAN 2013   We gaan een prachtig jaar tegemoet. In maart gaan we aan de slag!
Nog twee maanden voorbereiden en dan gaan we de eerste bomen planten.
Als we de hele planning rond hebben dan zullen we dat hier meteen melden...

 OKT 2012   Ook de toegezegde steun van de provincie is nu definitief! We zijn nu in afwachting van alle financiën zodat we de opdracht kunnen geven om de bulldozers te laten rijden. Dat kan nog even op zich laten wachten...
Dus hou ons in de gaten want de start van het hele project is nu erg dichtbij...

 OKT 2012   JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Het is zover, de kogel is door de kerk, de deelraad heeft ons plan goedgekeurd!

We mogen aan de slag op het Manifestatieveld en er een heus Manifestatiepark van maken.
Het is de bedoeling dat we nog dit jaar aan de slag gaan en verwachten dat in november de eerste werkzaamheden plaats gaan vinden.
Bij deze willen we we iedereen bedanken die ons al die jaren gesteund heeft. Ook de Portefeuillehouder Henk Koedijk, het wijkteam Prins Alexander, Gemeentewerken en dS&V, de Stadsregio, de Provincie en de Gemeente Rotterdam zijn wij veel dank verschuldigd.


 SEP 2012 De lovende woorden van de commissie BRO (buitenruimte) geven ons goede moed. En nu maar afwachten of de deelgemeenteraad ook instemt. Na twee jaar werken aan het plan gaat het er nu pas echt om spannen!

 JULI 2012 De tuinen staan er prachtig bij en we hebben al veel oogst. Ondertussen hebben we de laatste voorwaarden van de deelraad bijna rond. Eind deze maand leveren we alle gevraagde stukken in. Nu maar duimen dat het goed komt.

 MEI 2012
We zijn druk bezig met het rond krijgen van alle voorwaarden voor het realiseren van het plan. We zijn veel in overleg met deelgemeente, Gemeentewerken en Stadsontwikkeling Rotterdam. We nemen steeds kleine stapjes in de goede richting. We naderen de climax, want binnenkort gaat de deelraad beslissen of er een GO komt. Het ziet er allemaal nog steeds fantastisch uit! Gaan we aan het begin van deze herfst echt van start...?

 APRIL 2012
We zijn gestart met een tweede tuin 'Het Akkertje'. Het ligt naast de heemtuin van Orion bij de werkplaatsen in het Wollefoppenpark. Het is een heerlijke plaats om te vertoeven en heel uitdagend omdat het onkruid er welig tiert. Volg hier onze verrichtingen...

 MAART 2012
GEWONNEN!!!!!!!
Wollefoppengroen & co wint de eerste Rabo Award op de dag van de stadslandbouw!
  

 MAART 2012
Goed nieuws. Het project Manifestatiepark! is een van de drie genomineerden voor de Rabo Award die wordt uitgereikt op de dag van de Stadslandbouw!
Hier zijn we natuurlijk heel blij mee en hartstikke trots op. We hebben er met een grote groep mensen hard aan gewerkt en dit is alvast een prachtige beloning.
Nu maar afwachten of we hem ook gaan winnen. Duimen dus!

 MAART 2012
We staan in het AD... Lees hier het bericht dat zaterdag 3 maart en 6 maart (stadseditie) in de krant stond.

 MAART 2012
De tekening is beschikbaar!
Bekijk hier de tekening van het plan voor het Manifestatiepark!
Het is de officiële tekening die ook op de bewonersavond te zien was.

 MAART 2012

Het was een leuke bewonersavond!
Niet alleen omdat de sfeer uitermate goed was en we heel veel positieve reacties hebben gekregen op het plan, maar ook omdat we nieuwe bewoners hebben gesproken die geïnteresseerd zijn in de plannen.
 
Op de bijeenkomst werden de nieuwe plannen getoond via de officiële tekening die we hebben gemaakt met specialisten van de gemeente en deelgemeente en via een 3D presentatie.
Enkele reacties:
'' goh wat goed dat jullie dit allemaal zo professioneel aanpakken'' 
 
'' Leuke plannen en die zien er goed uit, alleen waarom die autobaan in het plan''
 
'' Mooie plannen en wat goed dat jullie voor fruitbomen gaan en vergeet ook de moerbeibomen niet!''
 
'' Prachtig hoe het er allemaal uitziet, ga zo door! Zorg dat het er allemaal ook zo komt...''
 
''' Zet een beeld (kunst) in de vijver en in het park; denk daarbij aan Versailles...'''

'' Het marktplaatjes staat te dicht op de huizen, verplaats dit naar het midden of de andere kant...''

We zijn op dit moment nog aan het werk om de tekening en de 3D versie voor u beschikbaar te maken. Hou de website in de gaten!


 FEBRUARI 2012
Bewonersavond op dinsdag 28 februari a.s.
Komt U ook naar de informatie avond in het LCC Zevenkamp aan het Ambachtsplein?
Er is een inloop van 18:00 uur tot 20:30 uur.

Op deze informatie krijgt u informatie over de laatste ontwikkelingen, kunt u de nieuwste 3D presentatie en ontwerptekening van het plan zien en kunt u informatie krijgen over Stadslandbouw en Permacultuur.
Deze avond wordt georganiseerd door de deelgemeente. Op de avond zullen vertegenwoordigers van Gemeentewerken, de dienst Stadsontwikkeling, de Deelgemeente en Wollefoppengroen & co aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

 JANUARI 2012
Het is zover... We hebben een subsidie gekregen van de Gemeente Rotterdam.  Zoals het er nu uitziet kunnen we alle bomen en struiken die we op in het Manifestatiepark willen planten bekostigen uit deze subsidie! Dit is, naast de steun van de Stadsregio en van de Deelgemeente, een nieuwe stevige pijler onder het nieuwe Manifestatiepark!

 DECEMBER 2011
Er is afgelopen tijd ontzettend veel gebeurd op verschillende gebied.
Zo is er een stabiele groep mensen heel regelmatig in de Proeftuin aan de slag geweest, is de Groene loper van start gegaan op het veld en heeft de burgemeester een appelboompje gepland in de Proeftuin. Aan het einde van het jaar zijn daar nog de appelbomen uit Zeeland bijgekomen!
Natuurlijk is er ook veel gebeurd omtrent het grote plan dat we hebben om het Manifestatieveld om te toveren in een echt stadspark met stadslandbouw waar de bewoners uit Zevenkamp heerlijk kunnen vertoeven. Zo is er nu een tekening klaar die we in overleg hebben gemaakt met de stedenbouwkundige dienst van de Gemeente Rotterdam, Gemeentewerken en mensen van de deelgemeente.
Volgende maand nog krijgen we een raming van Gemeentewerken wat de geschatte werkelijke kosten zijn n.a.v. de tekening die er nu ligt. We houden u op de hoogte!

  MEI 2011
Op zondag 29 mei is er de eerste vleermuizenloop. Misschien wel het grootste festival ooit gehouden in Zevenkamp. Het gehele programma wordt vanuit het podium op het manifestatieveld geleid. Er is van alles te doen voor het hele gezin.

  MAART 2011
De proeftuin is van start gegaan!
Zie verdere berichten hieromtrent op deze pagina.

  FEBRUARI 2011
Op de bewonersavond van 17 februari hebben een aantal mensen aangegeven graag mee te willen helpen in de werken in de werkgroepen. We hebben gekeken naar de interesses van een ieder en ook veel vragen beantwoord. Ook zijn er vragen onbeantwoord gebleven. Zo weten we niet precies hoe het gesteld is met de kwaliteit van de bodem van het Manifestatieveld. Eind van de maand heeft de deelgemeente opdracht gegeven aan Gemeentewerken om hiervoor een offerte uit te brengen.

  JANUARI 2011
We zijn op het moment druk bezig met verscheidene zaken rond dit project. Zo hebben we overleg met verschillende partijen die willen participeren, hebben we interessante gesprekken gehad met partijen over mogelijke financiering van het project en zijn we bezig met het organiseren van de bewonersavond. Het doel van deze avond is het opzetten van een of meerdere werkgroepen van bewoners en betrokkenen.

Daarnaast zijn we verheugd dat er na gesprekken met WOONBRON een cheque van hen is binnengekomen waarmee wij één of misschien zelfs twee klimbomen kunnen schenken aan onze speeltuin Taka Tukaland. Op de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente hebben wij een symbolische klimboom overhandigd aan Gijs Verhoeff van Stichting Buurtwerk Alexander. Gijs was aangenaam verrast en wil graag samen met ons kijken waar we de klimbomen een plaats kunnen geven.
Wij zien dit als een eerste stap naar een meer natuurlijker Taka Tukaland, en als het begin van de nieuwe invulling voor het Manifestatieveld!

  DECEMBER 2010
Stukje over ons idee in de Havenloods

De deelraad heeft aangegeven dat het de plannen van Wollefoppengroen & co steunt. In de deelraadsvergadering van afgelopen november zijn ons aardig wat complimenten toegekomen. Ook werd het Dagelijks Bestuur gecomplimenteerd voor het snelle schakelen en de steun die zij ons gegeven heeft. Ook wij vinden deze complimenten zeer terecht.

  NOVEMBER 2010
U heeft het kunnen lezen op de website van de deelgemeente: Het plan zoals wij dat samen met u gemaakt hebben is met een negatief advies van het dagelijks bestuur van de deelgemeente voorgelegd aan de deelraad.

Nu lijkt een negatief advies, na al de inspanning die wij samen gedaan hebben, een besluit om van in huilen uit te barsten. Niets is minder waar!
Met dit besluit is namelijk ook nog een ander advies meegegaan naar de deelraad. Het dagelijks bestuur adviseert hen namelijk een substantieel bedrag te reserveren voor het nieuwe plan van Wollefoppengroen & co.
Wij zijn in afwachting van het besluit hierover in de raad op 22 november a.s.
 
Zodra de deelraad zich hierover heeft uitgesproken zullen wij u op de hoogte stellen.

Alvast een kort bericht. later meer!

 
Daarnaast zijn wij uitermate nieuwsgierig wat u van het nieuwe plan vindt. Wij zijn benieuwd naar Uw reacties!