Hoe ziet het nieuwe plan er uit?

Het nieuwe plan ziet er fantastisch uit. Hopelijk bent u net zo enthousiast als wij.
Laten we even op een rijtje zetten wat er blijft: Eigenlijk blijven haast alle onderdelen in het nieuwe plan aanwezig. Zo zijn er natuurlijk bomen, de vijver, is er een ontmoetingsplaats, een bloemenperk en een vlonder aan de bestaande vijver. Maar.... we gaan nu verder.
In een park horen bomen en als we hier nu eens fruitbomen gaan planten. Het voordeel van fruitbomen is dat ze naast bloei ook vruchten geven. Stelt u zich eens voor dat we appels, peren en noten gaan oogsten. We kunnen dan eten van onze 'eigen' bomen.

Verder staan er in het nieuwe plan (net als in het oude) ook struiken getekend. Als we hier nu eens bessenstruiken voor planten. Dan kunnen we samen b.v. bramen, aalbessen, kruisbessen eten op het gras in het park.

Permacultuur
Het Stadslandbouw gedeelte krijgt naast het fruit en de noten ook echt gestalte in het gedeelte dat we willen inrichten om voedsel en kruiden te verbouwen. We willen onze eigen permacultuurtuin gaan realiseren, een van de eerste permanente permacultuurtuin van Nederland. Het doel van permacultuur is samenwerken met de natuur om een betere wereld voor ons allemaal te maken. Permacultuur zoekt vooral naar win-win situaties waar zowel de mens als de natuur
het meeste voordeel bij heeft. Als we de natuur observeren zien we dat er een systeem van principes aan het werk is. Permacultuur gebruikt deze om systemen te ontwikkelen die voor onze behoefte aan voedsel, energie en gemeenschap zorgen. Dat gebeurt dan op een gezonde en efficiënte wijze.
Wij denken daarbij ook aan duurzaamheid en biologische producten.
Een uitgebreide beschrijving van permacultuur en meer informatie vindt u hier

Het ontwerp
Wij willen u graag het nieuwe ontwerp laten zien van het park.

Verder bestaat het plan uit het bouwen van een duurzame schuur om de werkmaterialen in op te bergen. Vaak worden materialen weggegooid terwijl ze gemakkelijk hergebruikt kunnen worden. Wij vinden het een uitdaging om samen een duurzame schuur te bouwen van allemaal materialen die we hergebruiken.

TakaTuka-land
Zoals we in ons oude plan hebben aangegeven willen we
Taka Tuka-land zeker op de plek houden waar zij nu zitten. In het nieuwe plan willen we de speeltuin op een gegeven moment meer integreren in het park en een stuk natuurlijker maken.
We willen beginnen met een gedeelte dat dan meer op b.v. de Speeldernis zou moeten lijken met een plaats waar de kinderen kunnen spelen op en met natuurlijker materialen.

Op de lange termijn zou ook een natuurlijker afscheiding met de rest van het park gewenst zijn.