- Groene loper 2011 -

Echt alle mensen die we over de Groene Loper hebben gesproken vertelden ons als eerste twee dingen: Ten eerste vonden zij het allemaal een heel bijzonder en hartstikke leuk initiatief en ten tweede vonden zij allemaal dat er te weinig mensen op het eventplein aanwezig waren.
Daarom denken wij dat de conclusie is dat het een zeer geslaagd evenement is geweest en dat we volgend jaar door moeten gaan.

Het hoogtepunt van de ochtend was het planten van de eerste fruitboom op het manifestatieveld. Met het planten van een oer Hollandsche appelboom heeft de burgemeester een startschot gegeven voor het aanpakken van de rest van het veld door daar een park te maken met veel meer fruitbomen, een groter stuk stadslandbouw en het maken van mooie paden en een klein marktplaatsje waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.


De burgemeester in actie in onze tuin                                                       (foto: Lou Wolfs)


Na de opening was het tijd voor een lekker bakje koffie...


Om het programma goed te kunnen volgen kon je het prachtige magazine kopen. Hierin zijn alle hotspots opgenomen en looproutes zijn beschreven. Het boekje is ook na de dag van de Groene Loper is het boekje dus te gebruiken.


Er waren interessante kraampjes en genoeg inspirerende ideeën te beluisteren.


En genoeg te doen. Steppen naar een natuurwandeling, sportief wandelen, mindfullness wandelen, Do-In... Tja, wat kies je dan?


Het optreden van Daniel en Lucas (beiden van Circus Rotje Knor) kreeg de handen op elkaar!


Iets gereserveerder waren de bezoekers bij de Stadswandelaars Richard en Marco. Zij haalden diverse 'vreemde' gewassen uit de natuur...


En maakten er een (lekker) potje  van...


Daan en Jasper van Boerderij aan de Rotte hadden hun ezel meegenomen. En deze waagde het om door de openingsspeech van de burgemeester heen te balken :)


Het paardje van Orion bleef er rustig onder...


(foto: Lou Wolfs)

Gelukkig had onze burgemeester nog tijd om de opening van de nieuwe klimbomen in Taka Tukaland mee te maken. Hier zit hij samen met de kinderen en Ingrid van den Berg van Woonbron op de klimboom die beschikbaar is gesteld door Woonbron.