Op zaterdag 14 januari hebben we een Kick off gehad van Samenwerkend Groen in de Stad. Deze eerste bijeenkomst vond plaats in het prachtige Cultureel Centrum van Orion aan de Wollefoppenweg in Rotterdam Zevenkamp. Maar liefst 24 personen van 14 verschillende initiatieven/projecten waren er aanwezig:
Stichting Orion, Gandhituin, TransitionTown Rotterdam, Robert Pelikaan -Zelfvoorzienend Bouwen en Educatie, Educatieve tuin Prins Alexander, Sonor/ Zevenkamp-oude Noorden, Het Bergwegplantsoen, Educatieve tuin Charlois, Wijktuin de Esch, Permacultuur Startproject Dordrecht, Stichting Abela, Schooltuin Delfshaven, Eetbaar Rotterdam, Het Ommoords veld en Wollefoppengroen & co.

We hebben uitgebreid de tijd hebben genomen om elkaar te vertellen waar iedereen mee bezig is. Het was heel inspirerend om te horen hoe initiatieven ontstaan en waar zij mee bezig zijn. Het is natuurlijk heel fijn om met een hele energieke groep mensen te denken in oplossingen met de bereidheid tot samenwerking.
Na een koffiepauze hebben we per initiatief/project opgeschreven welke zaken we graag zouden zien gebeuren of zaken die we geregeld willen hebben.
Daarna hebben we deze vragen doorgeschoven naar een van de buren die opschreven hoe onderling samenwerken hier bij zou kunnen helpen. Daarna schreven weer andere buren welke concrete ideeën/oplossingen/netwerk zij hiervoor in konden zetten.
Deze werkwijze leverde verrassende resultaten en zijn inmiddels ook allemaal teruggekoppeld. Op die manier hebben we elkaar meteen al geholpen of op ideeën gebracht!
Natuurlijk wilden de meesten ook even buiten genieten van het lekkere weer en een kijkje nemen in de kas van Orion en de Proeftuin van Wollefoppengroen & co. Dus na de broodjes hebben we een rondje gemaakt door het Wollefoppenpark. Het was een welbestede dag geweest die ongetwijfeld een prachtig vervolg gaat krijgen...


Entree met een bakje koffie in de prachtige zaal van het Cultureel Centrum Orion met uitzicht op de kas en weilandjes. Waar vindt je dat nog in Rotterdam...


We zaten allemaal aan de ronde tafel wat meteen een energiek gevoel gaf.


Ed de Meyer eigenlijk gepensioneerd, maar nog steeds werkend voor Sonor, vertelt een mooi verhaal over een van de projecten in Rotterdam.


Iedereen is na de pauze weer serieus aan het werk om andere projecten te helpen met goeie tips of concrete oplossingen.


Na het binnenwerk en de broodjes was het tijd om naar buiten te gaan en de kas van Orion te bezoeken....


En om een stukje door het Wollefoppenpark te lopen. Hier bekijken we het door bewoners gemaakte vleermuisonderkomen.