Manifestatieveld

U kunt uw menig hier toelichten. (de Poll is is reeds gesloten... klik hier voor actueel)

Het manifestatieveld (afbeelding) ligt tussen de Cole Porterstraat, Arthur van Schendeldreef, Kooikerweg en Billie Holidaylaan in. Het gebied wordt begrenst door een watergang langs de randen. Hierin bevindt zich een grasveld met voetbalveld, voetpaden en Taka Tukaland.
Het grasveld is erg drassig/ slecht begaanbaar, waardoor bewoners dit deel vaak mijden. Tevens is het hierdoor nagenoeg niet mogelijk om manifestaties te houden. Het voetbalveld wordt zeer beperkt gebruikt. Taka Tukaland is een goede speeltuin voor de wijk Zevenkamp. Wel beperkt de ligging langs twee randen op dit moment de toegankelijkheid van het manifestatieveld.


Het manifestatieveld is door zijn centrale ligging wel eenvoudig bereikbaar vanuit alle delen uit de wijk Zevenkamp. Het aantrekkelijk maken van het veld verhoogd de aantrekkingskracht bij de bewoners. In deze drukke tijd is het van belang, dat mensen kunnen ontstressen in de natuur.
In z'n algemeen is het voorstel om het manifestatieveld meer een parkinvulling te geven in plaats een ‘kijkveld’.


Door een brug te maken langs de hoge dijk met bomen, kan beter vanuit de naastliggende wijk het manifestatieveld bereikt worden. Tevens is het wenselijk om eenvoudiger vanaf het vernieuwde manifestatieveld naar het doolhofgebied en resterende Wollefoppenpark te kunnen komen. Langs de zijkant van Taka Tukaland is hiervoor een doorgang gewenst.
Er zijn door Wollefoppengroen & co vijf concepten uitgewerkt. Deze zijn genaamd:
- 'strak rigoureus' (
afbeelding en uitleg)
- 'strak behoudend' (
afbeelding en uitleg)
- 'half om half rigoureus' (
afbeelding en uitleg)
- 'half om half behoudend' (
afbeelding en uitleg)
- 'speels'. (
afbeelding en uitleg)

Bij de concepten "strak" is een volledig strakke parkstructuur uitgewerkt. Bij de concepten half om half zijn de buitenranden uitgewerkt met een strakke invulling en de binnenkant meer speelse invulling. Bij het concept speels heeft het gebied een volledig speelse uitwerking. Het concept "speels" heeft niet de voorkeur van de buitenruimteontwerpers van de dienst Stedenbouw & Volkshuisvesting Rotterdam.
Het gehele Wollefoppenpark heeft een door Riek Bakker ontworpen strakke invulling, waar het concept ‘speels’ mee in conflict komt. Desalniettemin willen wij u dit concept toch voorleggen.