Vleermuizenloop - zondag 29 mei 2011

Wollefoppengroen & Co, Woonbron, Sport & Recreatie Rotterdam, Stichting Buurtwerk Alexander, Deelgemeente Prins Alexander, Bewoners Zevenkamp, Loopgroep Nesselande, Atletiekvereniging Trackstars Nesselande en RoPaRun-team 'The Spirit Lives On' zetten zich in om de wijk Zevenkamp op zondag 29 mei in het teken te laten staan van gezond bezig zijn.

- Recreatielopen 5 en 10 kilometer
De trimbaan in het Wollefoppen Park zal op 29 mei feestelijk worden geopend met twee recreatielopen, één van 5 km en één van 10 km. Het parcours van deze recreatielopen volgt de trimbaan die u voert door het Wollefoppen Park en langs de Zevenhuizer Plas. Klik hier voor het 5 km parcours. De 10 km lopers leggen dit parcours twee keer af.

- Activiteiten voor kinderen
Aan de kinderen en jongeren is er gedacht om leuk, maar vooral gezond bezig te zijn. Zo is de speeltuin van Taka Tuka land gratis geopend voor alle kinderen. Er zal een parkpodium zijn met diverse optredens. Er zijn springkussens, een voetbalveldstadion en een panna-kooi.

- Clinics
Gedurende de dag vinden er verschillende clinics plaats, zoals Nordic Walking, Hordenlopen en Kogelstoten.

- Mini RoPaRun Sponsorloop voor de jeugd
We hebben aan deze dag een goed doel gekoppeld, namelijk de RoPaRun. Hiervoor willen wij de kinderen van 5 t/m 12 jaar vragen om gezond in actie te komen door middel van een sponsorloop. De kinderen doen dit door op het manifestatieveld in de wijk Zevenkamp zoveel mogelijk rondjes te lopen binnen 15 minuten. Per ronde van ongeveer 600 meter worden 4 stempels verzameld. In de weken voorafgaand aan dit evenement zoeken de kinderen zelf sponsors, die na afloop het toegezegde bedrag per stempel voldoen. Om de sponsors te beschermen tegen heel hard lopende kinderen worden zij in de gelegenheid gesteld een maximum bedrag in te vullen. Een bedrag per stempel stimuleert echter de kinderen wel om hard te lopen! De kinderen willen we vragen zoveel mogelijk sponsors te vinden, waardoor Team 199 - 'The Spirit Lives On' - in staat wordt gesteld het doel van de Stichting RoPaRun met een zo groot mogelijk bedrag te steunen. Alle gelden die worden verzameld komen volledig ten goede van de Stichting RoPaRun.

- Aanmelden
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de hardloop-evenementen die dag. Voor de recreatielopen van 5 en 10 km en voor de Mini-RoPaRun vult u het formulier in aan de linkerkant van deze pagina.

- Inschrijfgeld
5 kilometer: € 2,50.
10 kilometer: € 3,50.

- Tijdschema
10:00 - Gezamenlijke warming up voor de MiniRoPaRun
10:30 - Mini RoPaRun voor kinderen van groep 2 t/m 5 (tot 10:45)
10:45 - Clinic Sportief Wandelen (tot 11:15)
10:45 - Gezamenlijke warming up voor de MiniRoPaRun
11:00 - Informatiestand Hardlopen (tot 13:30)
11:15 - Mini RoPaRun voor kinderen van groep 6 t/m 8 (tot 11:30)
12:00 - Prestatieloop 5 km
12:30 - Clinic Sportief Wandelen (tot 13:00)
13:00 - Clinic Jeugdatletiek (tot 13:30)
13:15 - Sportmassage (tot 14:15)
13:30 - Prestatieloop 10 km
14:00 - Clinic Jeugdatletiek (tot 14:30)
14:30 - Sportmassage (tot 15:30)

- Voorzieningen
Toiletten
Gescheiden kleedruimten voor dames en heren
EHBO

- Bereikbaarheid
Om het groene karakter van ons evenement te benadrukken, verzoeken wij u van de fiets of het openbaar vervoer gebruik te maken. Het manifestatieveld is gelegen aan de Cole Porterstraat in Rotterdam-Zevenkamp.
Het ligt op 150m afstand van het metrostation Ambachtsland.

- Disclaimer
Deelname aan de verschillende evenementen geschiedt op eigen risico.