aug
18
di
Kookworkshop Turkse dolmades rollen: Sarma
aug 18 @ 17:00 – 18:30
Wie geeft de Workshop : Tulin
Kosten : € 22,50
 Leer op authentieke wijze de eetbare druivenbladeren met vulling maken van de professionele kokkin Tulin Kurt. Zij verzorgt de bereidingswijze, de recepten en voldoende ruimte in de horeca keuken van ’t Groene Stekkie om deze lekkernij klaar te maken. Proeven na afloop en de recepten krijg je mee naar huis. In de Taka-TukaTuin groeien druiven waarvan de bladeren vers geplukt kunnen worden. Ook deze stappen en tips krijg je van Tulin te horen.
Locatie : ’t Groene Stekkie Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef
aug
19
wo
Wildpluk workshop met lunch
aug 19 @ 10:00 – 13:00

Wie geeft de Workshop: Thirza en Jacqueline
Kosten: € 17,50 doordat het ook een opzoomeractie is
Vragen?: ntuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie: de containers ’t Groene Stekkie , Cole Porterstraat 404 Ingang via de Arthur van Schendeldreef.

Vanaf 10 uur verzamelen we en gaan we wilde kruiden hunten in het Wollefoppenpark. We struinen door de tuinen die volgens de perma-cultuur verzorgd worden en door het Eetbaar Park. Zo komen we aan voldoende eetbare planten en bloemen voor de lunch die we daarna gaan bereiden. In de drie-gangen-maaltijd proeven we de verschillende zomerse aroma’s en sensaties van de natuur. Bij mooi weer lunchen we op het terras en bij heel warm weer onder de bomen in de kruiden- of fruitgaard. Tuinvrouw Teunisbloem wijst alle bruikbare en wilde planten aan. Thirza begeleidt bij het koken in de keuken van ’t Groene Stekkie.

aug
21
vr
?? surprise
aug 21 @ 19:00

Wie kookt er: Sabrina en Jacqueline
Menu: drie gangen surprise  en verdere info volgt nog 
Kosten: € 7,50
Hoeveel personen kunnen komen: 20
Al hulp aanwezig: nee
Vragen? do.inrotterdam@gmail.com

aug
22
za
Wereldkeuken met Tulin
aug 22 @ 18:00
Wie kookt er : Tulin
Menu : Zomerse stoofgroenten met salade en dessert uit de Turkse keuken
Kosten : € 12,50
Hoeveel personen kunnen komen : 24
Al hulp aanwezig : nee
aug
26
wo
Inmaakworkshop Jam, compote & chutney
aug 26 @ 19:00 – 21:00
Wie geeft de Workshop : Marjan
Kosten : € 27,50 ( € 5,00 korting voor vrijwilligers )

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke jam, compote en chutney kunt maken. Geheel veganistisch én met louter fruitsuikers. Dus zonder de veelgebruikte geleisuiker. Als je op deze manier inmaakt proef je nog echt de natuurlijke smaken van fruit en groente. Neem je eigen potjes mee (let op: glazen potten met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Je gaat naar huis met een potje jam, potje compote en potje chutney. Ook krijg je de recepten en een hand-out mee naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

aug
28
vr
Wilma’s cuisine, kom dat zien
aug 28 @ 19:00
Wie kookt er?  Wilma
Menu: Wilma’s cuisine, kom dat zien
Kosten:  € 7,-
Max 20 personen
Voorgerecht:
Gegratineerde portabella uit de oven (paddestoelen) met geitenkaas
Gegrilde gamba met bietensalade en crème van kwark
met een olijvenbroodje
Hoofdgerecht:
Koude komkommersoep
Warme tomatencourgettesoep
met brood van Karel
Nagerecht:
Nazomercrumble met witte bessensorbetijs uit de TT Tuin
aug
29
za
Kennismakingsles yoga
aug 29 @ 16:30 – 17:45

Wie geeft de workshop: Sophie
Kosten: € 12,50
Vragen: info@justsoof.com

Kom lekker ontspannen en opladen in de Taka Tuka tuin bij deze yogales. Maak kennis met deze eeuwenoude bewegingsvorm met gediplomeerd yogadocent Sophie Schaay van Just Soof.
De les is een mooie creatieve samensmelting van hatha yoga, yin yoga, verschillende ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De les is laagdrempelig en zeker geschikt voor beginners.
De yogales is op het grasveld in het eetbare park. Neem je eigen matje of kleed mee.

Wereldkeuken met Tulin
aug 29 @ 18:00
Wie kookt er : Tulin
Menu : Zomerse maaltijd en dessert uit de wereldkeuken
Kosten : € 12,50
Hoeveel personen kunnen komen : 24
Al hulp aanwezig : nee
sep
2
wo
Inmaakworkshop Fermenteren
sep 2 @ 19:00 – 21:00

Wie geeft de workshop: Marjan
Kosten: € 27,50 (€ 5,= korting voor vrijwilligers)
Vragen: info@heelmetvoeding.nl

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke zuurkool en andere gefermenteerde groenten kunt maken. Ervaar wat een weldaad groentepickels voor je darmen is. Neem je eigen potje mee (let op: glazen potje met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Aan het eind van de workshop proeven we de gemaakte snelle pickels. En na afloop gaat iedereen met een eigen gemaakt potje zuurkool, de recepten en een handout naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

sep
4
vr
Rook van de Kook
sep 4 @ 19:00

Wie kookt er: Leon en Arjan Rook
Menu: Draadjesvlees, Vis of Vega  (Graag doorgeven welk gerecht u wenst “vlees/vega/vis”)
Kosten: € 7,50
Hoeveel personen kunnen komen: 24
Al hulp aanwezig: nee
Vragen? do.inrotterdam@gmail.com