Wollefoppengroen & Co is ontstaan uit een grote groep bewoners die tegen mogelijke bebouwing in het Wollefoppenpark in het geweer kwamen. Al heel snel werden er meer dan 700 handtekeningen opgehaald en een klein groepje enthousiste bewoners ging nadenken over wat zij nu eigenlijk zelf wilden met het Wollefoppenpark en omgeving. Toen werd WollefoppenGroen & Co opgericht


Oprichting WollefoppenGroen & Co in de krant

De eerste bijeenkomsten van die groep vonden plaats in de werkplaatsen van Orion in het Wollefoppenpark. Daar werd een plan ontwikkeld om het park in kaart te brengen, te kijken naar wensen van de bewoners en om te kijken hoe we elkaar vaker konden ontmoeten.

Dat leidde tot een eerste project: we gingen bouwen!  nl. een vleermuisonderkomen in het bosgedeelte van het Park.


Mensen werken samen aan het Vleermuisonderkomen

Het samen werken en samenwerken was zo leuk en ging zo goed dat we besloten om meer te ondernemen en andere initiatieven te ontwikkelen.  Mert het winnen van het beste idee van Zevenkamp kwam er geld vrij voor het maken van een website om zo makkelijker in contact te komen met de wijkbewoners en onze plannen te toetsen.
Zo kwamen er uilenkasten in het park en parkbankjes.Ook werd een idee van Evert Nekerman ‘geadopteerd’ en werd er een 5km hardloop baan uitgezet in en rond het park. Het grote bord met de route staat op de hoek van het Eetbaar Park aan de Victor E van Vrieslandstraat.


De palen voor de route de grond in

 


Onthulling van het bord door Peter Houtman

 


Hardlooproute

De hardlooproute werd geopend tijdens de eerste Vleermuizenloop die daarna diverse werd gelopen en inmiddels is overgenomen door de loopgroep ‘ík loop hard’


Kidsloop gaat van start

Deze pagina zal nog verder aangevuld worden

Home