appeltje, spelletje, bijtje, zaadje, etentje

Beste Mensen, Groene Vrienden,

Het is nu toch (eindelijk) lente aan het worden en de zon gaat zich veel meer laten zien. Een prima tijd om te gaan genieten van al het Buiten!
Op dit moment hebben we aardig wat houtsnippers te verstouwen en in de week van 17 april krijgen we een hele lading Compost van de Gemeente.
Schep je graag op dan ben je van hartstikke welkom om ons te helpen.
We zijn ook druk bezig met een aantal andere zaken bij Wollefoppengroen en hieronder volgt een overzicht.
Zit er iets bij wat je interessant of leuk lijkt? Kom dan meedoen of neem contact met ons op.

► Appeltjes van Oranje!
We doen een poging om een appeltje van Oranje te worden. Deze prestigieuze prijs wordt een keer per jaar uitgereikt door het Oranjefonds aan een succesvol buurtinitiatief die echt mensen verbind. En dat is nu precies waar wij al meer dan 15 jaar mee bezig zijn.
Binnenkort kunt u ons helpen en ons een zetje geven in de richting van de laatste 10. Op dit moment zijn we door naar de volgende ronde en zitten we bij de laatste maximum 40 mooie (buurt)initiatieven.
Later meer…

► Game On op Zaterdag 8 april
Komende zaterdag is er de eerste Groene Game Night!
Kom er bij en neem je eigen spel en je vrienden mee naar deze super leuke avond.

► BIJvoeren is nodig en daarom zijn we aangesloten bij een Actie van de Pollinators. Wij zijn een voedselbank voor bijen wat inhoudt dat er op 22 april, op de Landelijke zaaidag en dag van de Aarde, we in de omgeving van het eetbaar park gaan zaaien voor de bijen. Meer info volgt.

► Morgenavond 4 april gaan we brainstormen over het programma van ZoZo Zevenkamp. We starten om 19 uur in het Groene stekkie, maar als je eerder komt dan kan je vanaf 18:15 een kopje soep mee eten met zelfgebakken brood en lekkere smeersels.
We hebben er met een al aardige groep zin in om ook dit jaar weer een aantal gezellige zondagen in de tuin en in de speeltuin te hebben. U ook? We gaan je zien.

► koken met de wijk
Op vrijdag 7 april a.s. koken Wilma en Lilian in het Groene Stekkie.
Het menu is in paasstijl, met een avontuurlijk groentesoepje, een verrassend vogelnestje van gehakt of vega en als toetje een stukje paastaart of een paasijsje.

Op vrijdag de 14e april koken Lenny en Eswalda. Op het menu staan dan een zachte bietensoep, en lentewraps en als toetje is er een heerlijke appelcompote.
Dat wordt weer smullen en als je mee wilt eten moet je snel naar de website om je op te geven.
** Staat de kookavond nog niet op de website, dan kan je altijd even aanvragen via de mail: opmerkingen@wollefoppengroen.nl **

► Voorzaaiers gezocht! Vindt je het leuk om voor te zaaien en daarna je zelf opgekweekte plantjes in de Taka Tuka Tuin te zetten, dan kan je even langs komen in het Groene Stekkie om zaadjes te halen. Er is vast wel iemand die je dan kunt helpen met het vinden van de juiste zaadjes.

► Kennen jullie het Rotterdam Wijknieuws al? Er stond een leuk stukje op de site over ons initiatief en de activiteiten in het Groene Stekkie…
Rotterdam Wijknieuws – Nieuwsbrief 6 | donderdag 23 maart 2023 (nieuwsbrievenrotterdam.nl)

 

► En verder Heb je ideeën, vragen, of heb je antwoorden? Laat het ons weten!

Tot snel,
Rob en Frenk

Wollefoppengroen & co
Tel. 06 – 3943 6150

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram