Bijzonder en dat keer 2 en zoekt u wandelende takken?

Groene vrienden, beste mensen.

Zomaar weer twee van onze vrijwilligers in de krant. En allebei bijzonder!
Thirza stond in het AD met een heel mooi en openhartig interview waarin zij het bijzondere verhaal vertelt wat de Taka Tuka Tuin voor haar betekent…
(in de bijlage de foto die u dan kunt vergroten en lezen – doen hoor!)

En dan staat ook onze Rob in de Havenloods. Hij kreeg uit handen van Soeshma Pandohi Mishre en Rashida Vlijter, beiden lid van het Wijkcomité Zevenkamp, een Groene duim als waardering voor zijn vele vrijwilligerswerk in onze Taka Tuka Tuin. Deze prijs is dik verdiend want Rob is een paar dagen in de week onvermoeibaar aan het werk in onze tuin en speelt daardoor een zeer belangrijke rol in het verdelen en uitvoeren van allerhande klussen.
Ook bij ons gaan de handen op elkaar voor Rob Witte!

En na het sterren nieuws weer even terug naar het natuurlijke. Wijkbewoner Romboud, die regelmatig werkt in onze tuin kweekt wandelende takken. Hij doet dat zeer succesvol en toen waren er ineens zoveel dat hij vertelde dat hij er een aantal beschikbaar heeft voor geïnteresseerden. Neem snel even contact op met Frenk als je een paar wandelende takken wilt hebben. Ook heeft hij eitjes in de aanbieding.
(inhoudelijke vragen over wandelende takken kun je opzoeken op internet)…

Wel een beetje dubbel om dan ook nog te vertellen dat we de afgelopen weken de takken van de hazelaars hebben gesnoeid…
Rob, Carmen, Lilian, Lidy, Ademar, Jacqueline en Frenk. hebben gezaagd, geknipt en ook nog de bessenstruiken onder handen genomen.

Ander Praktisch nieuws dan. We lopen tegen de kerst en dat betekent dat we toe zijn aan een periode van rust en bezinning. We houden een winterstop vanaf volgende week. Deze duurt tot donderdag 20 januari, want dan starten we weer in de tuin.
De volgende dag, vrijdag de 21e januari hebben we dan een heerlijke lunch op het programma staan waarin we met de vrijwilligers bij elkaar komen.
We gaan samen vieren dat we het nieuwe jaar starten eten en gaan overleggen over het zaai/teelplan voor 2022, de plannen voor het hele Eetbaar Park en ook komen bv gereedschappen, onze visie en de tuinpromotie aanbod. Schrijf deze datum a.u.b. in de agenda. Verdere info volgt nog!

Dan rest ons om een ieder die de nieuwsbrief leest (jullie lezen hem toch nog wel hé, na al die jaren?), hele fijne kerstdagen, een goed uiteinde en een verrassend Groen begin van het nieuwe jaar te wensen.
Tot snel weer in de Taka Tuka Tuin of in ‘t Groene Stekkie. 💚 👍 💚

Groet,

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram