Calendar

aug
15
za
Bijvoet workshop
aug 15 @ 10:00 – 15:00

Wie geeft de Workshop: Thirza en Jacqueline
Kosten: €37,50 inclusief lunch en 3 kruidenproducten
Vragen?: ntuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie: ‘t Groene Stekkie , Cole Porterstraat 404 Ingang via de Arthur van Schendeldreef.

Op zaterdag 15 augustus is het Maria Hemelvaart en willen wij in een kleine vrouwencirkel het kruid bijvoet van de godin Artemisia in het licht zetten. We plukken het kruid uit de omgeving van het Eetbaar Park en de tuin. Hiervan maken we wierook en een kruidenstick om jezelf of jouw omgeving te reinigen. Dit doen we in de vorm van een kleine ceremonie en wat goed voelt voor de deelnemers. Met de bloemen uit de tuin en wilde bloemen uit het veld maken we een kruidwis ter ere van Maria en jouzelf als goddelijk wezen. Het is dus een spirituele workshop en daarnaast lekker aards doordat we picknicken en bezig zijn in de fruitboomgaard.
We verzamelen bij de kruidenster in de tuin.

aug
18
di
Kookworkshop Turkse dolmades rollen: Sarma
aug 18 @ 17:00 – 18:30
Wie geeft de Workshop : Tulin
Kosten : € 22,50
 Leer op authentieke wijze de eetbare druivenbladeren met vulling maken van de professionele kokkin Tulin Kurt. Zij verzorgt de bereidingswijze, de recepten en voldoende ruimte in de horeca keuken van ‘t Groene Stekkie om deze lekkernij klaar te maken. Proeven na afloop en de recepten krijg je mee naar huis. In de Taka-TukaTuin groeien druiven waarvan de bladeren vers geplukt kunnen worden. Ook deze stappen en tips krijg je van Tulin te horen.
Locatie : ‘t Groene Stekkie Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef
aug
19
wo
Wildpluk workshop met lunch
aug 19 @ 10:00 – 13:00

Wie geeft de Workshop: Thirza en Jacqueline
Kosten: € 17,50 doordat het ook een opzoomeractie is
Vragen?: ntuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie: de containers ‘t Groene Stekkie , Cole Porterstraat 404 Ingang via de Arthur van Schendeldreef.

Vanaf 10 uur verzamelen we en gaan we wilde kruiden hunten in het Wollefoppenpark. We struinen door de tuinen die volgens de perma-cultuur verzorgd worden en door het Eetbaar Park. Zo komen we aan voldoende eetbare planten en bloemen voor de lunch die we daarna gaan bereiden. In de drie-gangen-maaltijd proeven we de verschillende zomerse aroma’s en sensaties van de natuur. Bij mooi weer lunchen we op het terras en bij heel warm weer onder de bomen in de kruiden- of fruitgaard. Tuinvrouw Teunisbloem wijst alle bruikbare en wilde planten aan. Thirza begeleidt bij het koken in de keuken van ‘t Groene Stekkie.

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram