Bijzondere kampvuursessies voor iedereen.

Groene vrienden, beste mensen.

De zon schijnt, de bloesems vliegen je om de oren en er gebeurt van alles in en rond ons Eetbaar Park. Volgende keer meer nieuws over het uitdelen van de energieboxen op Koningsdag en het programma dan. Maar nu eerst:

NIEUW: Kampvuursessie Donderdag 31- 3 a.s.
Dit voorjaar gaan we een proef doen met het team van Nature Quest.
Zij willen graag iedere maand/ anderhalve maand een kampvuursessie houden: Kampvuursessie Rotterdam – een plek voor eigen-wijsheid.
Na een lange winter en een periode van veel binnen zitten en zijn door covid, gaan we weer naar buiten. De natuur is een mooie plek om wijsheid op te doen en kampvuren zijn een mooi middel om die wijsheid te delen. Om die reden organiseert Nature Quest iedere maand kampvuursessies die je gratis kunt bijwonen. De sessies zijn een manier om te reconnecten met jezelf en met anderen en om een luisterend oor te bieden aan iedereen die dat wilt.

Door middel van een oud ritueel, de talking stick, zullen we iedere maand stil staan bij een ander thema. De sessies zullen begeleid worden door een kampvuurvrijwilliger die de avond host. Iedereen kan zelf wat lekkers te eten/drinken meenemen voor rondom het vuur.

Je bent van harte welkom op onze nieuwe locatie in Rotterdam!
Wil je deelnemen aan de sessie? Dan kan dat hier.
In de Taka Tuka Tuin starten we
DONDERDAG 31 maart a.s. om 19:00 uur en het duurt tot ongeveer 21:30 uur.
Kosten: vrijwillige bijdrage

Aho!
Team Nature Quest

Gelukkig hebben we de foto’s nog…
Ondertekening Right to Challenge

Leon Rook (namens Wollefoppengroen) en Henk Alkema (namens de Gemeente) schudden de hand terwijl prikker Pascal onder toeziend oog van collega’s en begeleiders ook zijn handtekening onder de overeenkomst zet.
lees het verhaal over deze challenge op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/zevenkamp/ scroll iets naar beneden en klik op nieuws

Kinderkookcafe

Jagat en zijn collega’s hebben een hele leuke start gekend en volgende keer komen de foto’s.

Natuureducatie in volle gang
De kinderen rennen in het rond dat het een lieve lust is. En ze leren ook nog van alles in de Tuin. Zo hebben zij zelf een kruidenboter gemaakt van allerlei zelf geplukte ingrediënten uit de tuin (en boter 🙂

Vuur en Soep
De eerste pizza’s zijn gebakken! Ze smaakten al heel behoorlijk en aan de verdere afstelling van de oven wordt gewerkt.

Dus Pizzabakkers die een rondje Pizza willen bakken kunnen zich aanmelden bij Frenk!

Dinsdag, donderdag en vrijdag is Rob er om jullie aan de slag te helpen met de klusjes in en rond de tuin. Er is altijd genoeg te doen op ‘elk niveau’ en er is altijd een bakkie koffie of thee en een praatje.

Graag tot ziens op de Taka Tuka Tuin 💚 🌱

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram