Samenwerken loont

Groene vrienden, beste mensen.

In de Taka Tuka Tuin is weer heel wat gebeurd de afgelopen maand.
Halverwege november was er het Bomencircus. Echt heel veel mensen zijn een kijkje komen nemen en meer dan 250 bomen (groot en klein) hebben een plek gekregen om verder te groeien!
Het was echt super leuk om te zien hoe mensen begaan zijn met bomen en met de natuur.
Het bomencircus was een samenwerkingsverband tussen een aantal partijen waaronder Cooldown City, Rotterdams Milieucentrum en Wollefoppengroen & co

Wethouder Roos Verweij is eind november langs geweest op werkbezoek in Zevenkamp. Natuurlijk heeft zij ook onze Taka Tuka Tuin en in ‘t Groene Stekkie bezocht. Zij was verrast en onder de indruk van deze mooie plek in onze wijk. Zij heeft ruim een half uur gesproken met bestuurslid Leon Rook en is nu helemaal op de hoogte van de geschiedenis en alle activiteiten in en rond de tuin.
Daarna heeft zij ook nog een gesprek gehad met Saleh, Rob en Majed die bezig waren met het fundament van de nieuwe pizza oven.

Daarnaast wordt er in de Taka Tuka Tuin hard gewerkt; zo is Ademar samen met Rob bezig met het vervangen van alle borders.
De stapel dakpannen die we nog hadden staan is zo weer op een andere plek nuttig ingezet.
Onze mede wijkgenoten met begeleiding van Pameijer hebben o.a. het gras gemaakt en er grote composthopen van gemaakt. Daarnaast hebben zij nieuwe spullen gekregen van de wijkraad waarmee zij helpen met het schoon houden van de wijk.

Er wordt (werd) ook volop gekookt de afgelopen tijd. Het koken met de wijk is een groot succes en vrijwel alle avonden zijn volgeboekt.
Ook de klaverjasavonden zijn goed bezocht en vooral verrassend gezellig met mensen die ook voor het eerst in ‘t Groene Stekkie waren.

Kijken we voorruit:
Jacqueline en Thirza bereiden lekker hapjes voor het koken met de wijk en het Wilde Kruiden Terras.
Hiervan is er ook een speciale winter editie op zondag 12 december a.s.
Je bent dan welkom in de Taka Tuka Tuin vanaf 15 uur voor Winterse soep, gluhwein, kruidenthee, chai , warme choco, vegan taart en cake en bananenbrood.
Buiten zijn er vuurkorven, heksenketel, partytent, picknicktafels en fleecedekens…

Natuurlijk zijn er ook nog de lekkere tuinklussen de komende tijd. En, tussen de buien door is het lekker droog!

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram