Start koken met de wijk

Start koken met de wijk

Groene Mensen, Beste Vrienden,

Afgelopen zaterdag heeft het eerste vuurtje gebrand voor de 1e Vuur & Soep editie in de tuin. De vlammen laaiden op en de pan kookte haast over zo vol zat het met groente. Elke aanwezige had wat meegenomen, dus het was een rijk gevulde groentesoep. We hadden enorme mazzel met het weer en hebben daardoor zeker tot 6 uur kunnen genieten van de zon op de picknickplek.

Het Koken met de Wijk is hiermee officieus geopend en start op vrijdag vanaf 7 mei aanstaande.
De eerste kokkinnen zijn Marleen en Eva die een Italiaanse avond verzorgen. Het pastagerecht wordt om 17.30 uur geserveerd; dit keer een glaasje wijn inbegrepen. Aanmelden kan via https://www.wollefoppengroen.nl/koken-met-de-wijk/

Als je zelf graag een keer kookt en de buurt wilt verrassen, kun je dit doorgeven aan Jacqueline en Thirza. Elke vrijdag is er ruimte voor een Kookavond met de wijk vanuit ‘t Groene Stekkie; voorlopig met maximaal 12 gasten.

Vlak voor de meivakantie kwam de nieuwe school in de wijk Klein Rotterdam kennis maken. Dit is een startende democratische school met 17 leerlingen. Zij hebben de speurtocht door de verschillende tuinen gemaakt en gaan binnenkort de natuurlessen afnemen.

De Pameijer-tuingroep is drukdoende met het maaibeleid in het Eetbaar Park. Benjamin maait wekelijks een gedeelte en de rest van de groep harkt dit bijeen, zodat de grond niet te rijk wordt en het gras als mulch in de moestuin gebruikt kan worden. Het overgebleven maaisel mag op de composthoop. Zolang als het niet in een dikke plak erop ligt, maar losse delen zijn, gemengd met ander groenafval en mest, verteerd het goed tot humusrijke grond.
Zo creëren we onze eigen kringloop en onderhouden we het park op ecologische wijze.

Vrijdag gaan we trouwens het Labyrint afmaken in de boomgaard. Leuk als je komt helpen!
Graag tot ziens in dit magisch groene plekje in Zevenkamp

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram