Winterklaar maken

Winterklaar maken

Groene Vrienden, Beste Mensen,

Onstuimigheid troef! We hebben al met lekker herfstweer te maken en dat betekent dat we de eerste bedden al winterklaar aan het maken zijn, Woekerende onkruiden eruit halen de bedden bedekken zijn de werkzaamheden die weer om de hoek komen kijken. Ook de paden kunnen weer een onkruid verwijdersessie gebruiken,
Inzaaien doen we natuurlijk ook; de middelste twee rijen bedden langs de kruidenster (B en C) kunnen ingezaaid worden met winterrogge.

D en A laten we iets wilder en meer volgens perma-cultuur over aan het natuurlijk verloop. De Pameijer tuingroep is al wel hard begonnen aan de paden onkruidvrij maken! In oktober haalt Benjamin de maaibalk op en gaat het hoge gras kortwieken.

Met de kinderen in de natuur les hebben we hazelnoten geraapt en er megatruffels van gedraaid. Met hulp van veel vrijwilligers en ook Laura van Rechtstreex hebben we dat gefixt. Daarnaast heeft Rombout heerlijke stoofpeertjes ingemaakt!

Het Wilde Kruiden Terras gaat gewoon door elke zaterdag en we schenken in de herfstmaanden ook chai met verwarmende kruiden en specerijen!
De kookavonden worden nog steeds goed bezocht: En om van te smullen en zooo gevarieerd: Caribisch buffet, West-Afrikaanse gerechten, 5 elementen in de herfst en een Spaans driegangenmenu.
Kijk of er nog plaats is voor de komende kookavonden en kom gezellig eten.

Wegens groot succes worden er zelfs 2 nieuwe klaverjasavonden georganiseerd: op zaterdag 9 okt en donderdag 21 oktober is ‘t Groene Stekkie weer aan het schudden.
Wil je meedoen? geef je dan snel op..

Taka Tuka Tuin

de grootste moestuin van Zevenkamp e.o.

Kijk hier

Koken met de wijk

Koken met de wijk of mee eten?

Kijk hier
Facebook
Twitter
Instagram