sep
2
wo
Inmaakworkshop Fermenteren
sep 2 @ 19:00 – 21:00

Wie geeft de workshop: Marjan
Kosten: € 27,50 (€ 5,= korting voor vrijwilligers)
Vragen: info@heelmetvoeding.nl

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke zuurkool en andere gefermenteerde groenten kunt maken. Ervaar wat een weldaad groentepickels voor je darmen is. Neem je eigen potje mee (let op: glazen potje met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Aan het eind van de workshop proeven we de gemaakte snelle pickels. En na afloop gaat iedereen met een eigen gemaakt potje zuurkool, de recepten en een handout naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

sep
4
vr
Rook van de Kook
sep 4 @ 19:00

Wie kookt er: Leon en Arjan Rook
Menu: Draadjesvlees, Vis of Vega  (Graag doorgeven welk gerecht u wenst “vlees/vega/vis”)
Kosten: € 7,50
Hoeveel personen kunnen komen: 24
Al hulp aanwezig: nee
Vragen? do.inrotterdam@gmail.com

sep
11
vr
Vuurkracht gerechten van de Bbq
sep 11 @ 18:30

Wie kookt er : Robert
Menu : Voor, – Hoofd en Nagerecht met o.a. Kip en Vega* en seizoensgroente bereid op de bbq (* Vega vooraf doorgeven)
Kosten : €15,00
Hoeveel personen : 24
Al hulp aanwezig : ja
Vragen? koken@wollefoppengroen.nl

sep
12
za
Buikspek op z’n Dominicaans
sep 12 @ 18:00
Wie kookt er : Tulin
Menu : Buikspek op z’n Dominicaans klaar gemaakt is in bier gemarineerd en in melk langzaam gegaard,  spek van een verantwoord gehouden varken
Voorgerecht en dessert zijn een verrassing.
Kosten : €13,50
Hoeveel personen : 22
Al hulp aanwezig : nee
sep
18
vr
Mexicaans door Daniella Venezuela
sep 18 @ 18:00

Hoeveel personen: 20
Hulp aanwezig: nee
Aanvang: 18:00 uur

sep
19
za
Udon met kip of vega
sep 19 @ 18:00
Wie kookt er : Tulin
Menu : Udon met kip of vegetarisch,
Het voorgerecht en dessert zijn een verrassing
Kosten : €12,50
Hoeveel personen : 22
Al hulp aanwezig : nee
sep
26
za
Indische rijsttafel 
sep 26 @ 18:00
Wie kookt er : Tulin
Menu : Indische rijsttafel
Kosten : €12,50 p./p.
Hoeveel personen : 22
Al hulp aanwezig : nee
okt
2
vr
Colombiaans vlees en vega
okt 2 @ 17:00 – 19:00

Wie: Sandra
Wat: Colombiaans vlees en vega
Aanvang 17.00 eten 19.00 lezing met foto’s over het leven in colombia door Caroline Linares.
Hulp: aanwezig kan altijd meer
Prijs: €8,-

okt
3
za
Wilde kruiden wandeling door het Eetbaar Park in Zevenkamp
okt 3 @ 15:00 – 16:30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 te voldoen via groendoen.org

Vragen? groendoen010@gmail.com

Volg de wilde kruiden wandeling door het Eetbaar Park in Zevenkamp, Rotterdam Oost, op zoek naar bessen, noten en kruiden van het herfstseizoen. Tuinvrouw Teunisbloem vertelt wat bruikbaar en eetbaar is. Na afloop maak je een eigen theemelange van de verzamelde kruiden en bottels.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 402, ingang achter de speeltuin Takatukaland, zij-ingang via de brug aan de Arthur van Schendeldreef t.h.v. nr. 55

proeverij van alle windstreken
okt 3 @ 18:00

proeverij van alle windstreken gekookt door Tulin
aanvang: 18.00
Vlees en vega
max 20 personen