aug
15
za
Bijvoet workshop
aug 15 @ 10:00 – 15:00

Wie geeft de Workshop: Thirza en Jacqueline
Kosten: €37,50 inclusief lunch en 3 kruidenproducten
Vragen?: ntuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie: ’t Groene Stekkie , Cole Porterstraat 404 Ingang via de Arthur van Schendeldreef.

Op zaterdag 15 augustus is het Maria Hemelvaart en willen wij in een kleine vrouwencirkel het kruid bijvoet van de godin Artemisia in het licht zetten. We plukken het kruid uit de omgeving van het Eetbaar Park en de tuin. Hiervan maken we wierook en een kruidenstick om jezelf of jouw omgeving te reinigen. Dit doen we in de vorm van een kleine ceremonie en wat goed voelt voor de deelnemers. Met de bloemen uit de tuin en wilde bloemen uit het veld maken we een kruidwis ter ere van Maria en jouzelf als goddelijk wezen. Het is dus een spirituele workshop en daarnaast lekker aards doordat we picknicken en bezig zijn in de fruitboomgaard.
We verzamelen bij de kruidenster in de tuin.

aug
18
di
Kookworkshop Turkse dolmades rollen: Sarma
aug 18 @ 17:00 – 18:30
Wie geeft de Workshop : Tulin
Kosten : € 22,50
 Leer op authentieke wijze de eetbare druivenbladeren met vulling maken van de professionele kokkin Tulin Kurt. Zij verzorgt de bereidingswijze, de recepten en voldoende ruimte in de horeca keuken van ’t Groene Stekkie om deze lekkernij klaar te maken. Proeven na afloop en de recepten krijg je mee naar huis. In de Taka-TukaTuin groeien druiven waarvan de bladeren vers geplukt kunnen worden. Ook deze stappen en tips krijg je van Tulin te horen.
Locatie : ’t Groene Stekkie Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef
aug
19
wo
Wildpluk workshop met lunch
aug 19 @ 10:00 – 13:00

Wie geeft de Workshop: Thirza en Jacqueline
Kosten: € 17,50 doordat het ook een opzoomeractie is
Vragen?: ntuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie: de containers ’t Groene Stekkie , Cole Porterstraat 404 Ingang via de Arthur van Schendeldreef.

Vanaf 10 uur verzamelen we en gaan we wilde kruiden hunten in het Wollefoppenpark. We struinen door de tuinen die volgens de perma-cultuur verzorgd worden en door het Eetbaar Park. Zo komen we aan voldoende eetbare planten en bloemen voor de lunch die we daarna gaan bereiden. In de drie-gangen-maaltijd proeven we de verschillende zomerse aroma’s en sensaties van de natuur. Bij mooi weer lunchen we op het terras en bij heel warm weer onder de bomen in de kruiden- of fruitgaard. Tuinvrouw Teunisbloem wijst alle bruikbare en wilde planten aan. Thirza begeleidt bij het koken in de keuken van ’t Groene Stekkie.

aug
26
wo
Inmaakworkshop Jam, compote & chutney
aug 26 @ 19:00 – 21:00
Wie geeft de Workshop : Marjan
Kosten : € 27,50 ( € 5,00 korting voor vrijwilligers )

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke jam, compote en chutney kunt maken. Geheel veganistisch én met louter fruitsuikers. Dus zonder de veelgebruikte geleisuiker. Als je op deze manier inmaakt proef je nog echt de natuurlijke smaken van fruit en groente. Neem je eigen potjes mee (let op: glazen potten met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Je gaat naar huis met een potje jam, potje compote en potje chutney. Ook krijg je de recepten en een hand-out mee naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

aug
29
za
Kennismakingsles yoga
aug 29 @ 16:30 – 17:45

Wie geeft de workshop: Sophie
Kosten: € 12,50
Vragen: info@justsoof.com

Kom lekker ontspannen en opladen in de Taka Tuka tuin bij deze yogales. Maak kennis met deze eeuwenoude bewegingsvorm met gediplomeerd yogadocent Sophie Schaay van Just Soof.
De les is een mooie creatieve samensmelting van hatha yoga, yin yoga, verschillende ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De les is laagdrempelig en zeker geschikt voor beginners.
De yogales is op het grasveld in het eetbare park. Neem je eigen matje of kleed mee.

sep
2
wo
Inmaakworkshop Fermenteren
sep 2 @ 19:00 – 21:00

Wie geeft de workshop: Marjan
Kosten: € 27,50 (€ 5,= korting voor vrijwilligers)
Vragen: info@heelmetvoeding.nl

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke zuurkool en andere gefermenteerde groenten kunt maken. Ervaar wat een weldaad groentepickels voor je darmen is. Neem je eigen potje mee (let op: glazen potje met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Aan het eind van de workshop proeven we de gemaakte snelle pickels. En na afloop gaat iedereen met een eigen gemaakt potje zuurkool, de recepten en een handout naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

okt
3
za
Wilde kruiden wandeling door het Eetbaar Park in Zevenkamp
okt 3 @ 15:00 – 16:30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 te voldoen via groendoen.org

Vragen? groendoen010@gmail.com

Volg de wilde kruiden wandeling door het Eetbaar Park in Zevenkamp, Rotterdam Oost, op zoek naar bessen, noten en kruiden van het herfstseizoen. Tuinvrouw Teunisbloem vertelt wat bruikbaar en eetbaar is. Na afloop maak je een eigen theemelange van de verzamelde kruiden en bottels.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 402, ingang achter de speeltuin Takatukaland, zij-ingang via de brug aan de Arthur van Schendeldreef t.h.v. nr. 55

okt
7
wo
Driedelige kookcursus De vegetarische wereldkeuken
okt 7 @ 17:00 – 20:00

Wie geeft de workshop: Marjan *** UITGESTELD ivm CORONA MAATREGELEN ***

Kosten: € 97,50 (€10,= korting voor vrijwilligers)
Vragen ? info@heelmetvoeding.nl

Misschien kook je al vegetarisch maar weet je niet zeker of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of heb je behoefte aan inspiratie en wil je nieuwe kooktechnieken en producten leren kennen? Of misschien kook je nu nog niet vegetarisch maar wil je daar graag kennis mee maken?
Marjan Smorenburg, professioneel kookdocent, leert je in 3 lessen alles over deze veelzijdige en creatieve manier van koken. Laat je verrassen!
Het programma van de kookcursus:
· Hoe bereid je een volwaardige vegetarische maaltijd en voorkom je dus tekorten?
· Wat zijn aandachtspunten voor je gezondheid? En wanneer zijn voedingssupplementen nodig?
· Een kennismaking met typische vegetarische producten zoals tempeh, tofu, seitan, peulvruchten, noten, zaden, ei en zuivel.
· Hoe breng je een vegetarische maaltijd goed op smaak?
· Een kennismaking met verschillende vegetarische keukens (Indiaas, Japans, Midden-Oosten, Mediterraan maar ook Hollandse pot “anders”.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

okt
21
wo
Nessebos verkennen
okt 21 @ 10:30 – 12:30

Nessebos verkennen
mei 23 @ 10.30 – 12.30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 ( €2,50 korting voor tuin vrijwilligers)
Vragen? : tuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie : startpunt van de wandeling Taka-TukaTuin Cole Porterstraat 404 via de Arthur van Schendeldreef.
Workshop : wandeling vanuit de tuin naar het Nessebos, gelegen tussen Zevenkamp en Ommoord. We struinen over het veld en door het bosje. Doordat er geen honden mogen komen, kunnen we vrijelijk plukken en oogsten. Jacqueline vertelt over de eetbare en geneeskrachtige kruiden. Welke delen kunnen er in de thee, salade of warme maaltijd. Aan het einde brouwen we ons eigen kruidige theetje.

Driedelige kookcursus De vegetarische wereldkeuken
okt 21 @ 17:00 – 20:00

Wie geeft de workshop: Marjan *** UITGESTELD ivm CORONA MAATREGELEN ***

Kosten: € 97,50 (€10,= korting voor vrijwilligers)
Vragen ? info@heelmetvoeding.nl

Misschien kook je al vegetarisch maar weet je niet zeker of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of heb je behoefte aan inspiratie en wil je nieuwe kooktechnieken en producten leren kennen? Of misschien kook je nu nog niet vegetarisch maar wil je daar graag kennis mee maken?
Marjan Smorenburg, professioneel kookdocent, leert je in 3 lessen alles over deze veelzijdige en creatieve manier van koken. Laat je verrassen!
Het programma van de kookcursus:
· Hoe bereid je een volwaardige vegetarische maaltijd en voorkom je dus tekorten?
· Wat zijn aandachtspunten voor je gezondheid? En wanneer zijn voedingssupplementen nodig?
· Een kennismaking met typische vegetarische producten zoals tempeh, tofu, seitan, peulvruchten, noten, zaden, ei en zuivel.
· Hoe breng je een vegetarische maaltijd goed op smaak?
· Een kennismaking met verschillende vegetarische keukens (Indiaas, Japans, Midden-Oosten, Mediterraan maar ook Hollandse pot “anders”.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef