aug
26
wo
Inmaakworkshop Jam, compote & chutney
aug 26 @ 19:00 – 21:00
Wie geeft de Workshop : Marjan
Kosten : € 27,50 ( € 5,00 korting voor vrijwilligers )

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke jam, compote en chutney kunt maken. Geheel veganistisch én met louter fruitsuikers. Dus zonder de veelgebruikte geleisuiker. Als je op deze manier inmaakt proef je nog echt de natuurlijke smaken van fruit en groente. Neem je eigen potjes mee (let op: glazen potten met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Je gaat naar huis met een potje jam, potje compote en potje chutney. Ook krijg je de recepten en een hand-out mee naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

aug
29
za
Kennismakingsles yoga
aug 29 @ 16:30 – 17:45

Wie geeft de workshop: Sophie
Kosten: € 12,50
Vragen: info@justsoof.com

Kom lekker ontspannen en opladen in de Taka Tuka tuin bij deze yogales. Maak kennis met deze eeuwenoude bewegingsvorm met gediplomeerd yogadocent Sophie Schaay van Just Soof.
De les is een mooie creatieve samensmelting van hatha yoga, yin yoga, verschillende ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De les is laagdrempelig en zeker geschikt voor beginners.
De yogales is op het grasveld in het eetbare park. Neem je eigen matje of kleed mee.

sep
2
wo
Inmaakworkshop Fermenteren
sep 2 @ 19:00 – 21:00

Wie geeft de workshop: Marjan
Kosten: € 27,50 (€ 5,= korting voor vrijwilligers)
Vragen: info@heelmetvoeding.nl

Leer van professioneel kookdocent Marjan Smorenburg de fijne kneepjes van het inmaken. In deze workshop gaat ze je laten zien hoe je heerlijke zuurkool en andere gefermenteerde groenten kunt maken. Ervaar wat een weldaad groentepickels voor je darmen is. Neem je eigen potje mee (let op: glazen potje met metalen twist off deksel). Zorg dat de etiketten eraf zijn. Aan het eind van de workshop proeven we de gemaakte snelle pickels. En na afloop gaat iedereen met een eigen gemaakt potje zuurkool, de recepten en een handout naar huis. Tijdens de workshop zorgt Marjan dat er op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden.

okt
3
za
Wilde kruiden wandeling door het Eetbaar Park in Zevenkamp
okt 3 @ 15:00 – 16:30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 te voldoen via groendoen.org

Vragen? groendoen010@gmail.com

Volg de wilde kruiden wandeling door het Eetbaar Park in Zevenkamp, Rotterdam Oost, op zoek naar bessen, noten en kruiden van het herfstseizoen. Tuinvrouw Teunisbloem vertelt wat bruikbaar en eetbaar is. Na afloop maak je een eigen theemelange van de verzamelde kruiden en bottels.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 402, ingang achter de speeltuin Takatukaland, zij-ingang via de brug aan de Arthur van Schendeldreef t.h.v. nr. 55

okt
7
wo
Driedelige kookcursus De vegetarische wereldkeuken
okt 7 @ 17:00 – 20:00

Wie geeft de workshop: Marjan *** UITGESTELD ivm CORONA MAATREGELEN ***

Kosten: € 97,50 (€10,= korting voor vrijwilligers)
Vragen ? info@heelmetvoeding.nl

Misschien kook je al vegetarisch maar weet je niet zeker of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of heb je behoefte aan inspiratie en wil je nieuwe kooktechnieken en producten leren kennen? Of misschien kook je nu nog niet vegetarisch maar wil je daar graag kennis mee maken?
Marjan Smorenburg, professioneel kookdocent, leert je in 3 lessen alles over deze veelzijdige en creatieve manier van koken. Laat je verrassen!
Het programma van de kookcursus:
· Hoe bereid je een volwaardige vegetarische maaltijd en voorkom je dus tekorten?
· Wat zijn aandachtspunten voor je gezondheid? En wanneer zijn voedingssupplementen nodig?
· Een kennismaking met typische vegetarische producten zoals tempeh, tofu, seitan, peulvruchten, noten, zaden, ei en zuivel.
· Hoe breng je een vegetarische maaltijd goed op smaak?
· Een kennismaking met verschillende vegetarische keukens (Indiaas, Japans, Midden-Oosten, Mediterraan maar ook Hollandse pot “anders”.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

okt
21
wo
Nessebos verkennen
okt 21 @ 10:30 – 12:30

Nessebos verkennen
mei 23 @ 10.30 – 12.30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 ( €2,50 korting voor tuin vrijwilligers)
Vragen? : tuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie : startpunt van de wandeling Taka-TukaTuin Cole Porterstraat 404 via de Arthur van Schendeldreef.
Workshop : wandeling vanuit de tuin naar het Nessebos, gelegen tussen Zevenkamp en Ommoord. We struinen over het veld en door het bosje. Doordat er geen honden mogen komen, kunnen we vrijelijk plukken en oogsten. Jacqueline vertelt over de eetbare en geneeskrachtige kruiden. Welke delen kunnen er in de thee, salade of warme maaltijd. Aan het einde brouwen we ons eigen kruidige theetje.

Driedelige kookcursus De vegetarische wereldkeuken
okt 21 @ 17:00 – 20:00

Wie geeft de workshop: Marjan *** UITGESTELD ivm CORONA MAATREGELEN ***

Kosten: € 97,50 (€10,= korting voor vrijwilligers)
Vragen ? info@heelmetvoeding.nl

Misschien kook je al vegetarisch maar weet je niet zeker of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of heb je behoefte aan inspiratie en wil je nieuwe kooktechnieken en producten leren kennen? Of misschien kook je nu nog niet vegetarisch maar wil je daar graag kennis mee maken?
Marjan Smorenburg, professioneel kookdocent, leert je in 3 lessen alles over deze veelzijdige en creatieve manier van koken. Laat je verrassen!
Het programma van de kookcursus:
· Hoe bereid je een volwaardige vegetarische maaltijd en voorkom je dus tekorten?
· Wat zijn aandachtspunten voor je gezondheid? En wanneer zijn voedingssupplementen nodig?
· Een kennismaking met typische vegetarische producten zoals tempeh, tofu, seitan, peulvruchten, noten, zaden, ei en zuivel.
· Hoe breng je een vegetarische maaltijd goed op smaak?
· Een kennismaking met verschillende vegetarische keukens (Indiaas, Japans, Midden-Oosten, Mediterraan maar ook Hollandse pot “anders”.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

nov
11
wo
Nessebos verkennen
nov 11 @ 10:30 – 12:30

Nessebos verkennen
mei 23 @ 10.30 – 12.30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 ( €2,50 korting voor tuin vrijwilligers)
Vragen? : tuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie : startpunt van de wandeling Taka-TukaTuin Cole Porterstraat 404 via de Arthur van Schendeldreef.
Workshop : wandeling vanuit de tuin naar het Nessebos, gelegen tussen Zevenkamp en Ommoord. We struinen over het veld en door het bosje. Doordat er geen honden mogen komen, kunnen we vrijelijk plukken en oogsten. Jacqueline vertelt over de eetbare en geneeskrachtige kruiden. Welke delen kunnen er in de thee, salade of warme maaltijd. Aan het einde brouwen we ons eigen kruidige theetje.

Driedelige kookcursus De vegetarische wereldkeuken
nov 11 @ 17:00 – 20:00

Wie geeft de workshop: Marjan *** UITGESTELD ivm CORONA MAATREGELEN ***

Kosten: € 97,50 (€10,= korting voor vrijwilligers)
Vragen ? info@heelmetvoeding.nl

Misschien kook je al vegetarisch maar weet je niet zeker of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of heb je behoefte aan inspiratie en wil je nieuwe kooktechnieken en producten leren kennen? Of misschien kook je nu nog niet vegetarisch maar wil je daar graag kennis mee maken?
Marjan Smorenburg, professioneel kookdocent, leert je in 3 lessen alles over deze veelzijdige en creatieve manier van koken. Laat je verrassen!
Het programma van de kookcursus:
· Hoe bereid je een volwaardige vegetarische maaltijd en voorkom je dus tekorten?
· Wat zijn aandachtspunten voor je gezondheid? En wanneer zijn voedingssupplementen nodig?
· Een kennismaking met typische vegetarische producten zoals tempeh, tofu, seitan, peulvruchten, noten, zaden, ei en zuivel.
· Hoe breng je een vegetarische maaltijd goed op smaak?
· Een kennismaking met verschillende vegetarische keukens (Indiaas, Japans, Midden-Oosten, Mediterraan maar ook Hollandse pot “anders”.

Locatie : ’t Groene Stekkie, Cole Porterstraat 404 Ingang via de brug bij de Arthur van Schendeldreef

mei
23
zo
Nessebos verkennen
mei 23 @ 10:30 – 12:30

Nessebos verkennen
mei 23 @ 10.30 – 12.30

Wie geeft de workshop : Jacqueline
Kosten : € 17,50 ( €2,50 korting voor tuin vrijwilligers)
Vragen? : tuinvrouwteunisbloem@live.nl
locatie : startpunt van de wandeling Taka-TukaTuin Cole Porterstraat 404 via de Arthur van Schendeldreef.
Workshop : wandeling vanuit de tuin naar het Nessebos, gelegen tussen Zevenkamp en Ommoord. We struinen over het veld en door het bosje. Doordat er geen honden mogen komen, kunnen we vrijelijk plukken en oogsten. Jacqueline vertelt over de eetbare en geneeskrachtige kruiden. Welke delen kunnen er in de thee, salade of warme maaltijd. Aan het einde brouwen we ons eigen kruidige theetje.